EMDR bokstherapie in Haarlem

EMDR Bokstherapie bij Angst of trauma

Door de unieke combinatie van beweging en psychologische zorg, biedt EMDR bokstherapie een holistische benadering van herstel

EMDR bokstherapie

EMDR bokstherapie is een innovatieve aanpak die de mentale en fysieke aspecten van therapie combineert om angst en trauma effectief te behandelen. Deze therapievorm integreert Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), een bewezen methode om traumatische ervaringen te verwerken, met de fysieke uitdaging en focus van boksen. Cliënten ervaren vaak een snelle verlichting van zowel lichamelijke spanning als emotionele lasten. Door de unieke combinatie van beweging en psychologische zorg, biedt EMDR bokstherapie een holistische benadering van herstel.

emdrbokstherapieinhaarlem

Kelly

Opgesloten in mijn lichaam

Mijn rugzak was te zwaar. Mijn trauma zat jarenlang opgeslagen en opgesloten in mijn lichaam.

Met Astrid en Sander ging ik het aan. Ze zijn een ijzersterk team; veilig, afgestemd, scherp en tof! We kregen het eruit. Mijn blokkade schoot los. Mijn leven is veranderd. Mijn dank is groot!

Jouw team van specialisten

In de EMDR bokstherapie werken Sandy Smit en Sander Koman samen om jou de beste zorg te bieden. Sandy, met haar expertise in EMDR, en Sander, met zijn ervaring in boksen en coaching vormen een team dat jouw herstel op de eerste plaats zet. Hun samenwerking staat garant voor een veilige, empathische en effectieve therapie-ervaring.

Bokstherapie bij PTSS en andere klachten

Bokstherapie kan bijzonder effectief zijn voor mensen met PTSS. Het helpt om:

  • Instinctieve reacties te doorbreken: Door fysiek actief te zijn, ga je de 'fight, flight or freeze'-reacties tegen.
  • Emoties te laten stromen: Het boksen maakt het mogelijk om verdriet of angst te voelen en te verwerken.
  • Boosheid te beheersen: Agressie wordt omgezet in iets dat je kunt hanteren en wat kan afnemen.

Bokstherapie is ook waardevol voor mensen die:

  • Leren door ervaring: Als praten niet je voorkeur heeft, kan bokstherapie een effectieve manier zijn om te leren.
  • Moeite hebben met gevoelens: Als je gevoelens uit de weg gaat, kan bokstherapie helpen om deze te herkennen en te veranderen.
  • Boosheid ervaren: Bokstherapie biedt een uitlaatklep en helpt om boosheid te beheersen.De synergie tussen EMDR en boksen

Bokstherapie bij angst of trauma is een methode die steeds meer erkenning krijgt. Hier zijn de redenen waarom:

  • Verbinding van lichaam en geest: Door de combinatie van EMDR en boksen worden zowel mentale als fysieke blokkades aangepakt.
  • Directe toegang tot spanningen: Fysieke beweging helpt om opgeslagen spanningen in het lichaam sneller te identificeren en te verwerken.
  • Actieve verwerking: De boksbewegingen bieden een bilaterale stimulatie, wat een essentieel onderdeel is van het EMDR-proces.

Succes verhalen

De sessies met Sander & Sandy hebben mij ontzettend veel gebracht. Boks therapie is een mooie manier om jezelf tegen te komen en daarmee aan de slag te gaan. Je lichaam liegt niet, en dus kun je direct mooie stappen zetten. Sandy en Sander zorgen voor een veilige sfeer, wat ik als zeer prettig heb ervaren.
Ik kwam voor het eerste met Sander in contact door Boks EMDR samen met Astrid de Jonge van Sandy Smit EMDR.
Wat een mooie en waardevolle ervaring.
Ik besloot mijn traject door te zetten met Sander en boks therapie in zijn nieuwe “box”.
Sander kijkt naar jou als persoon en moedigt je aan in jou traject. Hij luistert naar je, is empathisch en creert een fijne, vertrouwde omgeving waar je jezelf kan zijn. Ook wordt er veel gelachen. De nieuwe trainings box is echt tof!!!
Ik kan Sander alleen maar aanraden als trainer/therapeut en boks therapie als middel om mijn doelen te behalen is een van de mooiste dingen die er is! Dank je Sander!!!

Ik heb bij Sandy en Sander aangeklopt voor bokstherapie, omdat ik mijn zelfvertrouwen wilde vergroten en depressieve gevoelens verminderen. Na een burn-out en autisme diagnose had ik verschillende therapieën gevolgd en inzichten opgedaan. De toolbox in mijn hoofd was al gevuld met oplossingen en strategieën, maar ik miste de connectie met mijn lichaam. Tijdens bokstherapie heb ik door te doen, ervaren wat mijn vaste patronen zijn. Door de oefeningen heb ik geleerd signalen te voelen. Door te boksen, leerde ik fysiek anders te gaan reageren dan vroeger. Ik merkte in het dagelijks leven al snel dat het me lukte het geleerde toe te passen. Daardoor zit ik nu stukken beter in mijn vel! Wat ik geleerd heb bij Sandy en Sander zit nu opgeslagen in mijn hoofd én mijn lichaam. Dat neem ik voor altijd met me mee.


Begin jouw herstel met EMDR bokstherapie

Ben je klaar om de stap te zetten naar herstel? EMDR bokstherapie kan de sleutel zijn tot een leven vrij van de ketenen van angst en trauma. Met de juiste begeleiding en een persoonlijke aanpak, kun je leren om je verleden te verwerken en een veerkrachtige toekomst tegemoet te gaan. Neem contact op met ons team en ontdek hoe EMDR bokstherapie jou kan helpen je sterkste zelf te worden.

emdrbokstherapieinhaarlem

Alison

De resultaten kwamen snel

Ik heb EMDR boks therapie met Astrid en Sander gevolgd. Ik voelde me altijd welkom, nooit heb ik me als patiënt gevoeld. Astrid en Sander zorgden voor een veilige omgeving waar er hard gewerkt werd, vond ik zelf heerlijk, maar ook werd er veel gelachen. Alles was bespreekbaar met Astrid en Sander, grenzen werden gerespecteerd en ik werd altijd aangemoedigd in mijn reis naar mijzelf toe.
Ik kan boks therapie met Astrid en Sander absoluut aanraden, de resultaten kwamen snel en ik ben weer mijzelf, super blij! Dank jullie wel!!!

Gerichte hulp bij het verwerken van nare ervaringen