Voedingsplan
Sander Koman
12/03/2023
1 min
1

Calorieën tellen

12/03/2023
1 min
1

Waarom calorieën tellen echt telt   

Heb je je ooit afgevraagd waarom zoveel mensen het hebben over calorieën tellen als het gaat om gezond leven en gewichtsbeheersing? Nou, we gaan het even gezellig hebben over dit onderwerp, dus pak een gezond snackje en lees gezellig mee!

Wat zijn calorieën eigenlijk?

Calorieën zijn die kleine energie-eenheidjes die in al ons eten zitten. Ze zijn de brandstof voor ons lichaam, net zoals benzine dat is voor een auto. Zonder calorieën zouden we letterlijk geen energie hebben om te wandelen, te praten of zelfs te ademen.


Personal training in HaarlemDe balans vinden

Het draait allemaal om balans. Als je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt, dan slaat je lichaam de extra energie op als vet. En dat kan leiden tot gewichtstoename. Maar als je minder calorieën eet dan je nodig hebt, dan val je af omdat je lichaam dan die opgeslagen energie gaat gebruiken.

Hoe begin je met tellen?

  • Start met bijhouden: Schrijf op wat je eet en drinkt en zoek uit hoeveel calorieën het bevat.
  • Ken je behoeften: Iedereen is anders. Bereken hoeveel calorieën je per dag nodig hebt op basis van je leeftijd, geslacht, lengte, gewicht en activiteitsniveau.
  • Stel doelen: Bepaal wat je wilt bereiken – afvallen, aankomen of je huidige gewicht behouden – en pas je calorie-inname daarop aan.

Personal training in Haarlem

Het tellen van calorieën geeft je inzicht in wat je eet en helpt je bewuste keuzes te maken. Het is een tool die je kan helpen om je doelen te bereiken en je gezondheid te verbeteren.

Dus, de volgende keer dat je een maaltijd voor je hebt, denk dan even na over de energie die het je geeft. En onthoud: het gaat niet alleen om de cijfers, maar ook om het kiezen van voedzame voeding die goed is voor je lichaam en geest.

Kom je er niet helemaal uit, vraag dan hulp aan bijvoorbeeld een personal trainer met een voedingsachtergrond.

Blijf gezond en gelukkig, en succes met het vinden van jouw perfecte balans!


Personal training in Haarlem


Heb je iets aan deze blog gehad? Ik zou het leuk vinden je reactie hieronder te lezen.


Reacties